page_banne

Вести

 • Прилагодени вакуумски резервоари од нерѓосувачки челик: Совршено решение за ефикасно складирање

  Прилагодени вакуумски резервоари од нерѓосувачки челик: Совршено решение за ефикасно складирање Без разлика дали се работи за фармацевтската индустрија, индустријата за храна и пијалоци или која било друга индустрија која бара внимателно складирање на течности или материјали, од витално значење е да имате сигурно решение за складирање.Ста...
  Прочитај повеќе
 • Разбирање на центрифугалните пумпи

  Разбирање на центрифугалните пумпи

  Центрифугалните пумпи, од друга страна, се динамични пумпи кои се потпираат на центрифугалната сила за движење на течности.Овие пумпи користат работно коло кое се ротира за да создаде вакуум на влезот, кој ја влече течноста во пумпата.Течноста потоа се забрзува со работното коло и се испушта при висок притисок.
  Прочитај повеќе
 • Куќишта за филтри за кеси: сигурно решение за високоефикасно филтрирање

  Во индустриските системи за филтрирање, куќиштата на филтерот за кеси играат витална улога во обезбедувањето оптимални перформанси и ефикасност.Куќиштата за филтри за кеси се дизајнирани да ги отстрануваат нечистотиите од течности и гасови и широко се користат во различни индустрии како што се нафта и гас, хемиска, фармацевтска и прехранбена...
  Прочитај повеќе
 • Придобивки од лобус пумпи

  Придобивки од лобус пумпи

  Пумпите со лобус нудат неколку предности што ги прават претпочитан избор во многу индустрии: Нежно ракување со течности: Пумпите со лобус се дизајнирани да ракуваат со кревки и вискозни течности без да предизвикуваат прекумерно стрижење или деградација.Ова ги прави погодни за апликации како што се преработка на храна, фармација...
  Прочитај повеќе
 • Што е центрифугална пумпа и нејзината примена

  Што е центрифугална пумпа и нејзината примена

  Центрифугална пумпа е механички уред кој се користи за транспорт на течности со претворање на ротационата енергија од мотор или мотор во хидродинамичка енергија.Пумпата користи уред наречен работно коло кое брзо се врти за да создаде сила на вшмукување, која ја движи течноста низ пумпата и на крајот надвор од ди...
  Прочитај повеќе
 • совршено решение за мешање и хомогенизирање на емулзијата

  Емулзификацијата е процес на мешање на две немешаливи течности или супстанции кои вообичаено не би се мешале.Овој процес е од суштинско значење во многу индустрии, вклучително и храна, козметика, фармацевтско и хемиско производство, каде што производството на униформни и стабилни емулзии е критично.Ова е со...
  Прочитај повеќе
 • Принцип на работа и сценарио за примена на шахта од нерѓосувачки челик

  Принцип на работа и сценарио за примена на шахта од нерѓосувачки челик

  Принцип на работа: Шахтите од нерѓосувачки челик се дизајнирани да обезбедат лесен пристап до подземни резервоари за складирање, цевководи, канализација и други затворени структури.Изработени се од издржлив материјал од нерѓосувачки челик кој може да издржи сурови еколошки услови, како што се корозија, абразија и висока ...
  Прочитај повеќе
 • Опрема за филтрирање: неопходност за секоја индустрија

  Опремата за филтрирање е суштинска алатка во секоја индустрија денес.Се користи за отстранување на нечистотии, загадувачи и цврсти материи од течности или гасови, со што се обезбедува почист финален производ.Опремата за филтрирање е широко користена во хемиското производство, фармацевтската индустрија, храната и пијалоците, третманот на вода и...
  Прочитај повеќе
 • Примена и употреба на пневматски тринасочен топчест вентил

  Примена и употреба на пневматски тринасочен топчест вентил

  Пневматските тринасочни топчести вентили не се разликуваат од обичните тринасочни топчести вентили освен што се активираат со компримиран воздух.Овие вентили се користат во индустрии каде што протокот на течност или гас треба автоматски да се контролира.Еве некои од неговите примени и употреби: 1. Мешање или Д...
  Прочитај повеќе
 • Воведување и употреба на машина за емулгирање

  Воведување и употреба на машина за емулгирање

  Машина за емулгирање е дел од индустриска опрема што се користи за производство на емулзии.Емулзиите се еден вид мешавина каде што една течност се распрснува низ друга течност во мали капки.Вообичаени примери на емулзии вклучуваат млеко, мајонез и прелив за винегрет.Во индустриските ...
  Прочитај повеќе
 • Вовед и употреба на резервоар за ферментација на јогурт

  Вовед и употреба на резервоар за ферментација на јогурт

  Резервоарот за ферментирање на јогурт е опрема која првенствено се користи во млечната индустрија за производство на висококвалитетен јогурт.Резервоарот е дизајниран да обезбеди идеална средина за процесот на ферментација со контролирање на температурата, нивото на pH и снабдувањето со кислород.Употребата на резервоар за ферментирање на јогурт и...
  Прочитај повеќе
 • Што е резервоарот за мешање сируп и примена

  Што е резервоарот за мешање сируп и примена

  Резервоарот за мешање сируп е сад или контејнер што се користи во индустријата за храна и пијалоци за подготовка и мешање на различни видови сирупи кои се користат во различни рецепти како што се безалкохолни пијалоци, сосови, десерти и додатоци.Резервоарите за мешање обично се направени од не'рѓосувачки челик или други материјали за храна, а...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/6